B van Bronks, Breendonk en 6b!

Willebroek                                                                                                                  15/11/1943

Lieve ouders,

het is al mijn negende dag in Breendonk. We krijgen twee sneetjes brood. In een kamer slapen we met 48 gevangenen en we slapen met twee of drie gevangenen in één bed. Hier hebben we geen gewone matras, hier slapen we op stromatrassen. De kamers zijn ijzig koud en de muren staan vol met schimmel. In Breendonk krijgen wij maar twee minuten om ons te wassen en zelfs zonder zeep of handdoeken. Per slaapkamer hebben we twee emmers die dienen als toilet. Als we niet snel werken, krijgen we straf. Het Rode Kruis stuurt voedselpakketten, maar de SS-leiding gooit de pakketten gewoon bij de varkens. Het is vreselijk om hier te blijven.

Lieve groeten,

Tasnim, jullie lieve kind.

SHOW

Er was eens een eenzame goochelaar. Hij deed wel goede trucjes maar was eenzaam. Op een dag, toen hij in de knoop zat -niet in de uitdrukking, maar echt in de knoop-, kwam een mooie danseres. Het eerste wat ze deed , was hem uit de knoop halen. Toen vroeg ze: “Ben je hier voor de show?” Maar hij wist niet wat zeggen. Na een lange discussie besloten ze samen een show te doen. Het was wonderbaarlijk. Zij danste zo goed en hij toverde van alles. Het was de beste show ooit! Maar ze waren nog ver van het happy end. Ze werden een beetje verliefd op elkaar, vooral het meisje. Zij wou alleen dansen, dansen, dansen. Maar hij wou goochelen. Dansen was niet zijn ding. Dus keek hij niet eens. Dat zorgde voor ruzie. Vooral toen hij zei: “Doe een konijnenpak aan, dat zorgt voor show!” Daar werd zij woedend van. Maar omdat ze zo verliefd was, deed ze het toch, maar op voorwaarde dat hij zou dansen. Dat deed hij dus helemaal niet. Ze werd zo boos, dat ze uit elkaar gingen. Maar ja, dat is show!

Naar “Show” door theater Bronks

Door Noé

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s