Eerste werkt samen met Boekenbende en Simon

Onder het motto ‘Een boek lees je nooit alleen’ ging het eerste leerjaar opnieuw de samenwerking aan met de Boekenbende en meester Simon van de bib. 

Lezen lijkt misschien makkelijk eenmaal we het onder de knie hebben maar dat is het zeker niet altijd en voor iedereen. Wij, als basisschool en in het bijzonder het eerste leerjaar, spelen daarbij een belangrijke rol. Maar je leert immers niet alleen in de klas. Je leert ook thuis, bij familie, tijdens het sporten, de jeugdbeweging, enzoverder. Die dingen zijn even belangrijk voor onze taal als het leren in onze klas.

Als school vinden wij het belangrijk dat je ook plezier beleeft aan lezen en het verwerven van een taal. Hierop speelt de Boekenbende aan huis mooi in.

Wat betekent de ‘Boekenbende aan huis’ juist voor ons?

Vijf gelukkige kinderen uit klas 1A en vijf gelukkige kinderen uit 1B krijgen gedurende een bepaalde periode thuis een student(e) over de vloer. Die komt met hen lezen op ongeveer zo’n zes woensdagnamiddagen, dit spreken ze af met de ouders. Deze studenten gaan samen met de kinderen allerlei verhaaltjes lezen en leren kennen!

Het gaat er niet om of deze kindjes goed of niet goed kunnen lezen maar wél om het leesPLEZIER. Kinderen en ouders plezier laten beleven aan het lezen en leren door verhalen, dat is ons doel!

Op maandag 4 december kwamen de studenten van de Boekenbende samen met meester Simon alvast eens met iedereen kennis maken en lieten ze ons al eens proeven van heerlijke verhaaltjes!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s