Thema boeken: verhalen kleuren en personages en kunstwerken beschrijven

Wij leerden bijvoeglijke naamwoorden te gebruiken om verhalen te ‘kleuren’, om personages en kunstwerken te beschrijven

Verhalen kan je ‘kleuren’ 

het mooie bos

Op een prachtige avond wandelt een lieve man door  het prachtige bos. Plots ziet hij een schattig poesje in een blauwe doos. Ze heeft een rode halsband om met gouden belletjes.”Wat doe jij in dit mooie bos?” vraagt hij haar. Het poesje trekt een schattige snuit en springt op de sterke schouders van de man. “Wat een lieve man”denkt ze. “Neem me alsjeblieft mee naar je mooi huis”,miauwt ze. De lieve man neemt haar in zijn zachte armen en wandelt naar zijn gele auto. Ze rijden weg over een hobbelige weg.Thuis legt de lieve man het schattige poesje in een mooie kamer.

 

het griezelige bos

Op een vreemde avond wandelt een griezelige man door het akelige bos. Plots ziet hij een vuil poesje in een oude doos. Ze heeft een lelijke halsband om met luide belletjes.”Wat doe jij in dit donkere bos? vraagt hij haar. Het poesje trekt een boze snuit en springt op de enge schouders van de man. “Wat een lelijke man”denkt ze. “Neem me alsjeblieft mee naar je griezelig huis”, miauwt ze. De grote man neemt haar in zijn korte armen en wandelt naar zijn oude auto. Ze rijden weg over een lange weg. Thuis steekt de kwade man het vuile poesje in een donkere, enge kamer.

De Griezels van Roald Dahl:  wij beschrijven de personages uit het boek ‘de Griezels’

mevrouw Griezel

Roald Dahl | Mevrouw griezel

Mevrouw Griezel is dik en heel stout. Ze heeft een dikke nek en een lange neus. Mevrouw Griezel heeft een glazen oog. Als mevrouw Griezel haar mond open doet, dan vertelt ze griezelige verhalen. Ze draagt een blauw kleed, ze lijkt op een heks. Mevrouw Griezel heeft een stok om kinderen en dieren te slagen.

meneer Griezel

Meneer Griezel draagt een blauwe trui en hij is heel dik. Hij is heel dom en eng en hij is heel heel vies.Meneer Griezel is onbeleefd. Hij is een heel oude man. Hij doet de hele dag niks. Hij heeft een donkere baard en een lelijk hoofd. Als je hem aanraakt wordt hij heel boos. En elke dag drinkt hij vieze soep.

Wij beschrijven een zelf gekozen kunstwerk

Mona Lisa Was a 6/10 | Sports, Hip Hop & Piff - The Coli

Mijn kunstwerk is een schilderij. Het heet Mona Lisa. Het is een schilderij van Leonardo Da Vinci. Het heeft het meest donkergroene en lichtgroene kleuren gebruikt. Er zijn veel gebogen lijnen. Zij is een blij en mooi meisje. Ze heeft krullende, donkerbruine haren. Er is een oranje wandelweg. Er zijn blauwe bergen. Mona Lisa heeft een donkerbruin kleed aan. Het lijkt dat het vroeger getekend is. Ze heeft een lichte huid. Dit schilderij maakt mij een beetje blij. Ik vind het schilderij mooi geschilderd en duidelijk.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s