Op leerwandeling in het Moeraske

Op 23 april maakt 3A zich klaar voor een spannend avontuur in het Moeraske. We vertrokken van de school tot aan het Houwartplein, daar namen we de bus en reden naar Evere.Daar aangekomen maakten we kennis met onze gidsen. En toen begon het avontuur. De gidsen waren aardig. Ze heetten Annemarie en Jozef.

Het eerste diertje dat we daar zagen was een parkiet. Het was een prachtige vogel. Hij had groene veren en komt uit Zuid-Amerika. Dan zagen we konijntjes lopen. Konijnen leggen groene keuteltjes die ze daarna aan hun kleintjes geven. Daarna leggen ze bruine keutels.

Toen kwamen we aan een trap. Annemarie legde ons uit dat ze daar vroeger een autosnelweg wouden maken. Mensen protesteerden:Stop! Dit is een natuurreservaat! Dit mogen jullie niet doen!

We hielden  een stop bij een moeras. Daar namen we ons 10-uurtje.Toen maakten we een kamp met de klas en  gingen we weer op stap.

Toen zagen we de plant ‘look-zonder-look’. We proefden van de blaadjes en mochten ruiken aan de look zonder look.

Daarna stapten we verder. Jozef nam het woord. Hij vertelde over humus, dat is heel belangrijk voor de natuur. De insecten maken humus. Dat is natte aarde die de bomen laat leven en groeien. We kregen ook een vergrootglas. We zochten pissebedden en nog andere insecten.

Toen namen we afscheid van onze gidsen en gingen terug naar school. Ik vond het heel leuk en informatief.

Jules ( 3A)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s