Stop-motion filmpjes maken

Stop wat? Vandaag leerden de kinderen om een stop-motion filmpje te maken. Maar wat is dat nu juist een stop-motion? De kinderen van het eerste leerjaar kunnen jullie er alles over vertellen.

Eerst gingen we aan de slag met bewegingen. Maar wacht, als we een foto nemen met onze arm beneden en daarna nog één met onze arm horizontaal en dan nog eentje met onze arm omhoog, dan doen we precies een dansje. De kinderen ontdekte al doende hoe ze een film konden maken met foto’s.

Daarna was het hun beurt. Nu moesten ze het allemaal alleen bedenken. Met coole modellen, handige fotografen en echte regisseurs kwam er heel wat moois tevoorschijn. Ze waren blij, verdrietig, verliefd, boos en bang in één film. De juf plakte alle foto’s aan elkaar, zette er een leuk muziekstuk op en dan was het moment aangebroken, het was net alsof we naar een echte film keken, onze eigen film!

We hebben geoefend met bewegingen en met rekwisieten. Dan was het tijd voor het oefenen met schilderijen. We werkten allemaal goed samen, een wasco lijn hier, een verfspat daar het resultaat was prachtig.  Zijn jullie ook zo benieuwd? Kijk dan zeker verder mee naar onze foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s