4A stadswandeling:’ Als beelden vertellen’

We zijn op donderdag 27 mei naar standbeelden gaan kijken in Brussel. We zijn te voet gegaan tot aan het Centraal-station. We zijn met een gids door Brussel gewandeld en zagen verschillende standbeelden met allemaal verschillende verhalen. Zo hebben we Brussel beter leren kennen.

Wij willen jullie twee verhalen vertellen:

Kennen jullie het standbeeld van de smurf aan het museum van de smurfen? Het standbeeld weegt 1000 kg. Het standbeeld is er eigenlijk om reclame te maken voor het winkeltje, naast het museum, dat allerlei spullen en beeldjes van smurfen verkoopt. Het standbeeld is wit, maar eigenlijk zijn smurfen blauw. Weet je hoe dat komt? Eigenlijk wou Peyo, de auteur van de strips, dat de smurfen niet op mensen zouden lijken. Dus geen bruin, rood, geel , wit of roos. Veel keuze bleef er niet over en groen kon ook niet, dan zouden ze in het bos moeilijk te zien zijn. Dus was blauw de beste keuze. En nu zijn er veel films, boeken en strips en zijn de smurfen beroemd in alle landen en in alle talen.

Het standbeeld van Romulus en Remus op de grote markt.

Romulus en Remus waren broers. Toen ze baby’s waren was hun vader koning van het land. De broer van de koning was jaloers, want hij wou koning worden. Hij gaf de opdracht aan zijn knecht om Romulus en Remus te doden. Maar de knecht vond het zielig en heeft het niet gedaan. Hij heeft de twee jongens in een mandje gelegd en op de rivier gelaten. De jongens kwamen met hun mandje vast te zitten tussen de wortels van een boom. Ze waren aan het wenen, ze hadden honger en koud. Een wolvin heeft hen gevonden en melk gegeven. Daarna heeft een herder de baby’s gevonden. Toen ze groot waren kregen ze een stuk land. Maar ze wouden allebei koning worden en zo begonnen ze te vechten. Ze hebben met elkaar gevochten en Romulus had gewonnen. Romulus heeft de stad Rome genoemd.

de leerlingen van 4A

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s